Leurda curata organismul, lupta cu infectiile si ajuta sistemul nervos

Leurda sau usturoiul salbatic este unul dintre cei mai puternici detoxifianti pe care ii ofera natura. Purifica sangele, reduce nivelul colesterolului, al tensiunii arteriale, lupta impotriva infectiilor, al racelilor si ne ajuta sa depasim astenia de primavara. De asemenea, leurda este indicata mai ales fumatorilor.

Ce este leurda:

Leurda sau usturoiul ursului este o planta salbatica, printre primele care vestesc primavara.

Daca este consumata constant in aceasta perioada, aduce nenumarate beneficii organismului uman.

Leurda se consuma amestecata cu diferite preparate gatite sau in salate.

Frunzele de leurda au componente asemanatoare cu cele ale usturoiului. In plus, mai contin carotenoizi, vitaminele A si C, levuloza, ulei eteric complex si saruri minerale de calciu, fier, fosfor, natriu, cupru.

Leurda proprietati:

Efect purificator
Frunzele de leurda au proprietati depurative. Au capacitatea de curatire a sangelui, ficatului, stomacului si intestinelor. In plus, sunt notabile efectele antiseptice, bactericide, antitoxice, diuretice, hemostatice, hipotensive, antisclerotice, vermifuge si stimulatoare ale peristaltismului intestinal si ale contractiilor uterine.

In ce boli si afectiuni este indicat consumul de leurda dar si care sunt beneficiile leurdei:

1. Bolile gastrointestinale
Leurda are efecte in diaree acuta si cronica, dizenterie, indigestii, insuficienta biliara, colici abdominale, balonari si in distrugerea viermilor intestinali, inclusiv limbrici;

2. Afectiuni cardiovasculare
Curata sangele de substante toxice, reduce hipertensiunea arteriala, intervine in ateroscleroza coronariana, hematurie, scade nivelul colesterolului, previne accidentele vasculare, evitand aparitia trombozei si tromboflebitei prin fluidificarea sangelui si prin dizolvare a placilor de colesterol;

3.Boli respiratorii
Leurda este benefica persoanelor cu bronsite, tuberculoza pulmonara si infectii la nivelul cailor respiratorii superioare.

4.Afectiunile sistemului nervos
Leurda stimuleaza capacitatea de memorare, combate momentele de lapsus, amneziile, insomniile, ametelile de dimineata, starile depresive, tensiunea la nivelul capului si starile de anxietate (frica) si de neliniste;

5. Combate reumatismul
Prin uz extern, leurda are bune efecte in combaterea reumatismului degenerativ, eczeme, herpes, rani greu vindecabile, scrofuloza si alte boli cronice de piele.

Etichete: leurda, leurda beneficii, scadere tensiune arteriala, dieta sanatoasa, remedii astenia de primavara


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.