Bacterii periculoase descoperite in cuburile de gheata. Asta au descoperit inspectorii ANPC in urma unor controale la operatorii economici din Bucuresti, Giurgiu si Constanta care produc in unitati proprii gheata alimentara.
„In urma acestei actiuni au fost oprite temporar de la comercializare 1800 kg de cuburi de gheata aflate in depozitele a doi producatori, precum si o cantitate de 5372 pungi cuburi de gheata de 1 sau 2 kg aflate la comercializare in marile magazine”, potrivit unui comunicat al ANPC.
Au fost prelevate esantioane care au fost trimise la analize si supuse expertizei la Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor Laborator Larex Bucuresti.
Potrivit sursei mentionate, analizele efectuate au determinat modificari ale urmatorilor parametri:
• Clostridium perfringers, ufc/100 ml prevazut: 0, determinat: 2 (ambalaj de 1 kg) si 4 (ambalaj de 2 kg)
• Bacterii coliforme, ufc/250 ml prevazut: 0, determinat: 284 (ambalaj de 5 kg)
• NTG, ufc/100 ml prevazut: 20, determinat: 29 (ambalaj de 1 kg) si 31 (ambalaj de 2 kg)
• NTG, ufc/ml la – 22 grade C, prevazut max. 100, determinat: 1245 (ambalaj de 5 kg)
– 37 grade C, prevazut max. 20, determinat: 65 (ambalaj de 5 kg)
„Avand in vedere faptul ca analiza in cazul depasirii parametrilor microbiologici excedeaza sfera de competenta a ANPC, institutia noastra va transmite cazul prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje”, mai transmit reprezentanti ANPC.