In Vestul tarii, la Timisoara, se va inaugura un centru dedicat pacientilor cu boli inflamatorii intestinale.
Acest centru are in vedere ingrijirea centrata pe pacient, controlul bolii pe termen lung, optimizarea monitorizarii, cresterea calitatii vietii si reducerea costurilor aferente bolii, potrivit unui comunicat de presa.
Unitatea medicala ar urma sa se adreseze pacientilor cu boli inflamatorii intestinale din zona de vest a Romaniei, in sensul accesului lor gratuit la cel mai bun standard de diagnostic si tratament al bolii, beneficiind de cea mai buna aparatura si cel mai inalt standard de tratament si ingrijire medicala.
Centrul dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale Timisoara va facilita accesul pacientilor care sufera de aceste afectiuni la echipele multidisciplinare, care asigura un tratament personalizat complex, cuprinzand specialisti gastroenterologi, chirurgi, anatomopatologi,dermatologi, psihologi, reumatologi, dieteticieni, farmacisti, pediatri si asistente specializate, mentioneaza sursa citata.
In Romania, se estimeaza ca sunt aproximativ 15.000 de pacienti diagnosticati cu boala Crohn sau rectocolita ulcero-hemoragica, dintre care peste 2.500 sunt cuprinsi in Registrele Nationale IBD Prospect si EPIROM.
Potrivit sursei mentionate, centrul de la Timisoara va fi cel de-al patrulea de acest gen din tara, dupa cele din Bucuresti, Cluj si Constanta.
Va reamintim ca afectiunile intestinale pot avea complicatii grave in timp, mai ales daca pacientul nu merge la medicul specialist gastroenterolog pentru evaluare, diagnostic si tratament. Bolile inflamatorii intestinale sunt un grup de afecţiuni digestive rare, care au în comun inflamatia tubului digestiv. Mai exact, bolile inflamatorii intestinale inseamna un grup de afectiuni in care intestinele sunt inflamate in mod cronic. Cele mai des intalnite forme ale bolilor intestinale sunt boala Crohn si colita ulcerativa.
De asemenea, rectocolita ulcerohemoragica este o forma de boala inflamatorie ce afecteaza intestinul gros si rectul. De cele mai multe ori, acesti pacienti vor avea nevoie de tratament medicamentos, insa unii, in special la cei la care boala are complicatii, vor avea nevoie de rezectia intregului colon si a rectului.
Etichete: boli intestinale inflamatorii, boli intestinale, rectocolita ulcero-hemoragica tratament, afectiuni intestinale
Cu se poate face o programare?puteti să îmi dati un nr de telefon?Mulțumesc
Buna ziua am rectocolita ulcero hemoragica nu lucrezi decnu ssant asigurat intrebarea mea cum pot ajunge la centrul de la Timisoara si cum functioneaza consultatiile multumesc anticipat cu respect