12.000 de pacienti vor primi tratamentul fara interferon

Seful Sectiei a III-a Gastroenterologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Liana Gheorghe, a declarat ca anul acesta vor beneficia de tratament fara interferon 12.000 de pacienti, insa spune ca numarul este unul mic pentru Romania si „restrictiv la anumite categorii de pacienti”.

„Anul acesta ne este permis sa tratam 12.000. 10.000 de pacienti cu ciroza si fibroza avansata, anumiti pacienti cu asociere de boala ca hemofilia, insuficienta renala si mai avem voie sa tratam, dar aici rata de succes este mai mica si riscurile tratamentului sunt foarte mari, acei cirotici decompensati, care nu au nicio sansa decat in transplantul hepatic. Inca este extrem de putin pentru Romania si restrictiv la anumite categorii”, a precizat medicul cu prilejul celui de-al 37-lea Congres National de Gastroenterologie Hepatologie si Endoscopie Digestiva, conform Agerpres.

De asemenea, si medicul gastroenterolog Anca Trifan, de la Spitalul ‘Sf. Spiridon’ Iasi, a spus ca au raspuns la tratamentul fara interferon este la peste 96% dintre pacienti.

„Am tratat doar bolnavi cu ciroza. Ar fi greu sa spunem ca am vindecat ciroza. Am vindecat infectia virala. Asteptam adevarata preventie, adica tratamentul bolnavilor fara fibroza, la care vindecarea virusologica este egala cu vindecarea”, a explicat medicul, conform sursei mentionate.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Camelia spune:

    Am fost diagnosticata cu hepatita B+D in 2007si am urmat tratament cu interferon 12 luni.In noiembrie 2014 am facut viremia =19534UI/ml,113688copiiADN HVB/ml.Se poate ca acum sa fac viremia si sa iese nedetectabil ,sau e nevoie sa o fac si in alt laborator.Astept raspuns .Va multumesc.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.