Pe langa conferintele si dezbaterile pe legea vaccinarii, anul acesta, reprezentantii Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF, au participat si la actiuni derulate in scoli, prilejuite de Saptamana Internationala a Imunizarii
Una dintre aceste actiuni este parteneriatul educational MENS SANA IN CORPORE SANO, cu sute de elevi participanti.
De la bun inceput, proiectul general s-a dorit a fi un parteneriat adresat in primul rand elevilor de liceu, iar activitatile desfasurate au avut ca scop principal educarea adolescentilor pentru o viata sanatoasa, astfel ca, in fiecare luna, a fost dezbatuta o tema de interes general.
Departe de a fi o comunicare rece a unor date furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, activitatea desfasurata in data de 5 mai in Sala de Conferinte Colegiul Tehnic din Campulung, s-a bucurat de prezenta medicului de familie Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei.
Activitatea a fost una insufletita, cu un permanent dialog realizat intr-o maniera relaxanta, folosindu-se un limbaj pe intelesul tuturor celor prezenti. Informatiile au fost discutate secvential, iar elevii s-au implicat activ in discutiile medic-specialist-elev-pacient.
„Domnul doctor a subliniat importanta pe care o are constientizarea populatiei asupra respectarii schemelor de vaccinare, precum si legatura permanenta pacient-medic. Cu toate ca tema este una extrem de sensibila in societatea romaneasca, abordarea acesteia in mod profesionist s-a dovedit un real succes, un inceput al unei colaborari intre Colegiul Tehnic, Campulung si reprezentanti ai Societatii de Medicina din Romania. Multumirile noastre factorilor implicati, in special domnului doctor Gindrovel Dumitra”, a precizat profesorul coordonator Gabriela Strafalogea.
Parteneriatul educational MENS SANA IN CORPORE SANO, a avut ca promotor Colegiul ,,Mihai Viteazul din Bumbesti-Jiu, jud. Gorj, parteneriat la care a fost inscris si Colegiul Tehnic din Campulung, jud. Arges, cu un numar de 150 elevi participanti si 15 membrii proiect, precum si medicul scolar Adriana Andreescu impreuna cu asistenta scolii, toti sub coordonarea profesorului Gabriela Strafalogea.