Componenta: antigene tetanice, difterice, pertussis acelular
Protejeaza de: difterie, tetanos, tuse convulsiva
Doze si intervale de administrare: o singura doza recomandata pentru adultii cu varsta intre 19-64 de ani
Cale de administrare: intramuscular
Conditii pentru depozitare: la frigider, intre 2 – 8 grade Celsius, a nu se congela
Eficienta vaccinului dTpa
Vaccinurile care contin toxoide difterice ii protejeaza aproximativ pe toti cei vaccinati – 95 din 100 de persoane – timp de 10 ani.
Protectia scade de-a lungul timpului, deci adolescentii si adultii au nevoie de un vaccin Dt (diftero-tetanic) la fiecare 10 ani pentru reimprospatarea imunitatii. (CDC)
Vaccinurile ce contin toxoide tetanice ii protejeaza aproximativ pe toti cei care au indpelinit secventa de vaccinare, protectia durand 10 ani. Protectia scade de-a lungul timpului, deci adolescentii si adultii au nevoie de un vaccin dT (diftero-tetanic) la fiecare 10 ani pentru reimprospatarea imunitatii. (CDC)
Raspunsul imun dupa o singura doza de vaccin DTPa pentru adulti este identic cu cel generat de 3 doze pentru copii. In general, la 10 copii vaccinati cu DTPa, vaccinul este eficient pentru 8-9 dintre ei.
Anticorpii incep sa scada usor in fiecare an care urmeaza vaccinarii. La 5 ani dupa ultima doza DTPa, 7 din 10 persoane beneficiaza de protectie maxima impotriva bolii, iar celelalte 3 sunt inca protejate de o imbolnavire grava. (CDC)
Cum se administrează vaccinul antidifteric la adulții care pleacă în Ucraina?