Vaccinul gripal

Tip vaccin: tulpini A si B de virus Influenza, inactivat

Protejeaza de: gripa sezoniera

Doze si intervale de vaccinare: cate 1 doza in fiecare an

Cale de administrare: intramuscular

Eventuale reactii adverse, cine ar trebui sa fie vaccinat si pentru cine nu se recomanda vaccinarea aici

 

Eficienta vaccinului gripal

Aproximativ 60% eficienta in protejarea persoanelor tinere si sanatoase, cu varsta sub 65 de ani

50-60%  eficient in prevenirea internarilor in spital pentru persoanele in varsta

80% eficient in prevenirea mortii cauzate de complicatii ale gripei in randul persoanelor in varsta

Imunizarea dureaza mai putin de 1 an si variaza in functie de similaritatea tulpinilor cuprinse in vaccin cu cele care circula, in functie de varsta si starea de sanatate a persoanei vaccinate. Imunizarea isi pierde eficacitatea si din cauza faptului ca virusurile Influenza au o circulatie foarte mare si sufera modificari rapide.

 

De ce este important vaccinul gripal

Gripa se transmite cu usurinta si rapiditate si poate avea efecte devastatoare pentru anumite grupuri de persoane, cu sistemul imunitar si organismul, in general, suprasolicitat sau slabit: persoanele in varsta, femeile gravide, persoanele care sufera de o boala grava, bebelusii. Pentru toti acestia, gripa poate cauza complicatii grave, care necesita internare in spaital sau care pot provoca chiar moartea.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.