465 de romani depistati cu risc cardiovascular in doar 10 zile



campania-spune-ce-ai-pe-inimaIn cadrul Campaniei “Spune ce ai pe inima!”, campanie de informare pentru depistarea precoce a fibrilatiei atriale, au fost depistate 162 de persoane cu fibrilatie atriala. Actiunile de informare s-au desfasurat in intervalul 25 octombrie-3 noiembrie 2013 si au avut ca obiectiv principal informarea populatiei asupra riscurilor la care sunt supuse persoanele nediagnosticate si netratate de fibrilatie atriala.

465 de persoane identificate cu risc pentru patologie cardiovasculara

Dintre cele 614 de persoane care au beneficiat de evaluari cardiovasculare gratuite cu ajutorul campaniei “Spune ce ai pe inima!”, 465 de persoane au prezentat risc pentru o afectiune cardiovasculara.

50% dintre persoanele participante la campanie nu stiau ce este fibrilatia atriala. O parte dintre participanti stiau ca sufera de aceasta afectiune, insa nu urmau nici un tratament.

Intre persoanele testate, s-au numarat si 43 de tineri cu varsta cuprinsa intre 16 si 35 de ani.

“De multe ori, bolile cardiovasculare sunt subestimate din punct de vedere al prognosticului. Insuficienta cardiaca are un prognostic la 5 ani mai prost decat majoritatea formelor de cancer, adica mai multi pacienti depistati cu insuficienta cardiaca severa mor in primii 5 ani de la diagnosticare decat cei diagnosticati cu majoritatea formelor de cancer”, a precizat dr. Rodica Tanasescu, Presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Fibrilatia atriala – intre principalii factori ai accidentelor vasculare cerebrale

La nivel global, aproximativ 3 milioane de oameni sufera un accident vascular cerebral din cauza fibrilatiei atriale.

Accidentele vasculare cerebrale la pacientii cu fibrilatie atriala cresc cu 70% riscul de mortalitate, prelungesc cu 20% spitalizarea si reduc cu 40% rata de recuperare.

Campania “Spune ce ai pe inima!” a fost organizata de Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, Socitatea Romana de Cardiologie, Societatea Romana de Neurologie, Societatea Nationala de Medicina Familiei si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, cu Sprijinul Primariei Sectorului 3.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: