Cum aflam ca avem hipertensiune arteriala (HTA)?

De multe ori, cresterea TA nu se insoteste de o suferinta care sa atraga atentia bolnavului.
Hipertensiunea arterial (HTA) poate fi o boala tacuta si cu atat mai periculoasa, deoarece complicatiile grave apar ca prima manifestare a bolii.

Alteori, cresterea TA se manifesta prin: respiratie anormala la un efort ce putea fi facut pana recent cu usurinta; dureri de cap, mai des in partea occipitala; ameteli; concentrare dificila; tulburari de vedere; zgomote in urechi.

Din nefericire, nu sunt rare cazurile cand hipertensiunea arteriala se descopera odata cu aparitia unui eveniment cardiovascular sever cum ar fi infarct de miocard, infarctul de miocard sau accident vascular cerebral.

Deoarece HTA este frecvent asimptomatica, singura mo- dalitate de a o depista este aceea de a va verifica periodic valorile tensionale, cel putin o data pe an inainte de varsta de 35 de ani.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: