1 din 2 bolnavi de diabet sufera de aceasta complicatie

manPersoanele diagnosticate cu diabet au un risc ridicat de a suferi de neuropatie diabetica, specialistii estimand ca 1 din 2 persoane sufera de aceasta complicatie. Conform datelor Federatiei Internationale de Diabet, la fiecare 30 de secunde un bolnav isi pierde un picior din cauza unei complicatii asociate diabetului zaharat.

Neuropatia diabetica este principalul factor de risc in amputatii si ulceratii

Specialistii prezenti la Simpozionul “Complicatiile microvasculare – o provocare in diabetul zaharat”, organizat la Chisinau, atrag atentia tuturor persoanelor care sufera de diabet zaharat asupra importantei consultatiilor periodice.

85% din ulceratii si amputatii pot fi prevenite prin consultatii preventive, atentioneaza specialistii.

“In primul rand, este foarte important ca persoanele cu diabet zaharat sa invete sa-si tina sub control glicemia, apoi sa urmeze intocmai sfaturile si recomandarile medicilor curanti”, a precizat conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – Neurodiab.

Bolnavii de diabet trebuie sa-si controleze atent glicemia

Pentru a evita complicatiile in diabetul zaharat, riscul de amputari si ulceratii, bolnavii de diabet trebuie sa-si masoare regulat glicemia.

De asemenea, trebuie sa se prezinte la medic pentru examinarea membrelor inferioare in mod regulat pentru a depista din timp factorii de risc ai ulceratiilor si amputatiilor.

Medicii atrag atentia ca un bolnav de diabet care a suferit o amputatie la nivelul unui picior are un risc de 50% de a suferi o leziune si la nivelul celui de-al doilea picior.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.